FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: odobrenja za samostalni rad dobivat će sve medicinske sestre

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Samostalni sindikat zdravstva isocijalne skrbi izrazio je danas zadovoljstvo što je Hrvatska komoramedicinskih sestara (HKMS), nakon intervencije ministra zdravstvaNevena Ljubičića, priznala grešku i prihvatila zahtjev da dozvole zasamostalni rad izdaje svim medicinskim sestrama, a ne samo onima svišom školom.
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi izrazio je danas zadovoljstvo što je Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS), nakon intervencije ministra zdravstva Nevena Ljubičića, priznala grešku i prihvatila zahtjev da dozvole za samostalni rad izdaje svim medicinskim sestrama, a ne samo onima s višom školom.

Zadovoljstvo sindikata je veliko jer je HKMS priznala pogrešku na koju smo od počeka upućivali, te stoga što je sindikat direktno optuživan da se miješa u nadležnosti Komore i zbunjuje njezino članstvo, navodi se u priopćenju predsjednice sindikata Spomenke Avberšek.

Sindikat smatra da bi zbog učinjenih teških propusta predsjednica HKMS-a Dragica Šimunec trebala podnijeti neopozivu ostavku.

HKMS je nedavno izvijestila zdravstvene ustanove da će odobrenja za samostalni rad izdavati samo sestrama više stručne spreme, dok će one sa srednjom stručnom spremom biti samo upisane u registar komore, te upućene na doškolovanje.

Na prosvjed sindikata reagirao je ministar Ljubičić koji je naložio Komori da odobrenje za samostalan rad izdaje svim sestrama, bez obzira na stručnu spremu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙