FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAR: radio posljednje bjelačke enklave ugašen zbog rasizma

JOHANNESBURG, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Uz optužbu dapotpiruje rasizam službena radio-postaja posljednje bjelačke enklave uJužanoafričkoj Republici izbačena je iz etera zbog poslovanja bezdozvole, objavila je u utorak agencija za nadzor medija ICASA.
JOHANNESBURG, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Uz optužbu da potpiruje rasizam službena radio-postaja posljednje bjelačke enklave u Južanoafričkoj Republici izbačena je iz etera zbog poslovanja bez dozvole, objavila je u utorak agencija za nadzor medija ICASA.

Radio Club 100 koji emitira samo za bjelačko seoce Oraniju na rubu pustinjske regije Karooa, ugašen je jer je ICASA otkrila da nema dozvolu za rad.

ICASA je priopćila da odluka o konfisciranju radijske opreme i podizanju tužbe nema veze sa sadržajem programa, ali da Radio Club 100 emitira rasističke i desničarske ideje koje mogu biti uvredljive.

U strahu da će crnačka većina ugroziti njihov način života, skupina bijelih nasljednika nizozemskih i francuskih doseljenika kupila je početkom devedesetih cijelo mjesto i ondje ostvaruje svoje snove o isključivo bjelačkoj afrikaanerskoj domovini.

Vlasti su im odbile dati autonomiju koju traže, a mnogi drže da je Orania nakon pada bjelačke vladavine posljednje utočište apartheidske ideologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙