FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PIK Vinkovci smanjili gubitak

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Poljoprivredni kombinat PIKVinkovci u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 2,28 milijunakuna gubitka, što je blago smanjenje gubitka prema istom razdobljulani kada je iznosio 2,53 milijuna kuna.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Poljoprivredni kombinat PIK Vinkovci u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 2,28 milijuna kuna gubitka, što je blago smanjenje gubitka prema istom razdoblju lani kada je iznosio 2,53 milijuna kuna.

Kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata koje prenosi Varaždinska burza, ostvareni rezultati poslovanja su u okviru plana i bolji su nego prošle godine.

Ukupni prihodi tvrtke u prvih devet mjeseci iznosili su 135,97 milijuna kuna i manji su za 5,4 posto prema istom lanjskom razdoblju.

Ostvareni prihodi, kako se navodi u pojašnjenju poslovnih rezultata, nešto su niži od plana i ostvarenja prošle godine, no u tvrtki očekuju da će veći nivo ostvarenja prihoda biti u posljednjem tromjesečju.

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni za 9,1 posto, na 118,26 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu iznose 573 tisuće kuna.

Ukupni rashodi PIK Vinkovaca u devet mjeseci ove godine iznose 138,26 milijuna kuna, što je smanjenje od 5,5 posto u odnosu na isto vrijeme lani.

Materijalni troškovi i troškovi prodane robe smanjeni su za 7,5 posto, na 100,8 milijuna kuna, troškovi amortizacije za 21,2 posto, na 5,3 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja povećani sa 30,57 milijuna kuna na 32,2 milijuna kuna.

U tvrtki navode kako se likvidnost održava uz velike napore.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙