FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: dvije nesreće zbog alkoholiziranosti sudionika u prometu

PULA, 14. studenog 2005. (Hina) - Velika količina alkohola u krvi - od4,24 i 3,06 promila prouzročila je ovoga vikenda dvije prometnenesreće u Istri, izvijestila je danas istarska policija na redovnojkonferenciji za novinare.
PULA, 14. studenog 2005. (Hina) - Velika količina alkohola u krvi - od 4,24 i 3,06 promila prouzročila je ovoga vikenda dvije prometne nesreće u Istri, izvijestila je danas istarska policija na redovnoj konferenciji za novinare.

Nesreću koju je prouzročio vozač kod kojega je izmjereno 4,24 promila alkohola u krvi dogodila se u subotu oko 22,30 sati na cesti Pula - Vodnjan. Tridesetsedmogodišnji Zoran J. iz Vodnjana, upravljajući automobilom švicarskih registracijskih oznaka, prešao je na lijevu stranu kolnika i nakon udara u smjerokazni stupić, sletio s kolnika i udario u stablo. Vozač u nesreći nije ozlijeđen.

Gotovo u isto doba dogodila se i druga prometna nesreća u Poreču, a skrivio ju je vidno alkoholizirani pješak B. G. (54) iz Poreča. On je izvan pješačkoga prijelaza prelazio kolnik u Ulici Nikole Tesle, i tom je prigodom na njega naletio automobil kojim je upravljao 20-godišnjak iz Rijeke.

B. G. je teško ozlijeđen, a u bolnici je utvrđeno da je u trenutku nesreće u krvi imao 3,06 promila alkohola. Dvadesetogodišnjak iz Rijeke nije bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na istarskim prometnicama dogodile su se 33 prometne nesreće, a šest vozača bilo je pod utjecajem alkohola. U nesrećama je ozlijeđeno deset osoba, od kojih četiri teže, a šest lakše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙