FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul: U samoubilačkom napadu automobilom-bombom poginuo njemački vojnik

KABUL-NAPADKabul: U samoubilačkom napadu automobilom-bombom poginuo njemački vojnikKABUL, 14. studenog 2005. (Hina/dpa) - U napadu automobilom-bombomkoji je eksplodirao u ponedjeljak ujutro u Kabulu poginuo je njemačkivojnik, a još su dvojica ozlijeđena, priopćio je u ponedjeljakglasnogovornik međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF).
KABUL, 14. studenog 2005. (Hina/dpa) - U napadu automobilom-bombom koji je eksplodirao u ponedjeljak ujutro u Kabulu poginuo je njemački vojnik, a još su dvojica ozlijeđena, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF).

Njemačka agencija dpa javila je pozivajući se na izvore u afganistanskoj vladi da su u napadu poginula dvojica njemačkih vojnika, a još su trojica, članovi ISAF-a ranjeni.

Napadač-samoubojica zaletio se u jedan od automobila konvoja koji su se kretali glavnom cestom smještenom istočnom od Kabula, rekao je za Reuters vojni zapovjednik za to područje Mohammad Akbar.

U napadu je ozlijeđeno i troje pješaka. "Riječ je o samoubilačkom napadu. Poginuo je jedan njemački vojnika, ozlijeđena su dvojica, a ranjeno je i troje slučajnih prolaznika", rekao je Akbar.

Glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova rekao je kako je do eksplozije došlo u blizini ureda izbornog povjerenstva. U istoj je četvrti nedugo nakon prvog napada eksplodirala još jedna bomba.

Ulica Jalalabad gdje se dogodila prva eksplozija vodi do najveće njemačke vojne baze u Kabulu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙