FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri afganistanaska civila poginula u eksploziji u Kandaharu

KANDAHAR, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tri afganistanska civilasu ubijena u srijedu u eksploziji automobila bombe nedaleko od vojnogkonvoja, u kojem su bili i američki vojnici, u Kandaharu, izjavili suočevici i jedan lokalni dužnosnik.
KANDAHAR, 16. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tri afganistanska civila su ubijena u srijedu u eksploziji automobila bombe nedaleko od vojnog konvoja, u kojem su bili i američki vojnici, u Kandaharu, izjavili su očevici i jedan lokalni dužnosnik.

Do eksplozije je došlo u vrijeme jutarnje gužve u središtu grada. Vojni konvoj, koji je bio meta napada, nije izravno pogođen, priopćila je američka vojska.

"Mogu potvrditi da je došlo do eksplozije u blizini koalicijskog konvoja", rekao je za Reuters Jerry O'Hara, glasnogovornik američkih snaga u Afganistanu. "Prema prvim podacima, nije nanesena šteta snagama niti opremi", dodao je.

Talibani su preuzeli odgovornost za taj napad u Kandaharu, gradu koji je nekad bio njihovo uporište.

"Talibani su danas ubili četiri američka vojnika u samoubilačkom napadu automobilom bombom u Kandaharu", rekao je za Reuters talibanski glasnogovornik Qari Yousuf. Američka vojska nije potvrdila to izvješće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙