FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochet mentalno i fizički sposoban za suđenje

SANTIAGO, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Nakon višegodišnjeg pravnognatezanja, bivši čileanski diktator Augusto Pinochet, (89), proglašenje mentalno i fizički sposobnim za suđenje, doznaje se u srijedu izmedijskih izvješća.
SANTIAGO, 10. studenog 2005. (Hina/dpa) - Nakon višegodišnjeg pravnog natezanja, bivši čileanski diktator Augusto Pinochet, (89), proglašen je mentalno i fizički sposobnim za suđenje, doznaje se u srijedu iz medijskih izvješća.

Pinochet je do sada u više navrata bio pošteđen suđenja jer je prema medicinskom mišljenju bio nesposoban pratiti suđenje.

Pinocheta se tereti za ubojstvo i teška kršenja ljudskih prava tijekom njegove vladavine od 1973. do 1990.

Šest stručnjaka medicinske struke, koje je sud u slučaju Operacija Colombo odredio da utvrde njegovo stanje i sposobnost praćenja suđenja, složilo se da je Pinochet mentalno i fizički sposoban za suđenje, objavio je radio "Cooperativo" pozivajući se na sudske dužnosnike.

Operacija Colombo odnosi se na likvidaciju 119 ljevičarskih aktivista 1975. godine.

Nedavno je prizivni sud Pinochetu ukinuo imunitet kako bi se suočio s optužbama za izbjegavanje poreza i pronevjeru. Njegov je režim navodno prebacio milijunske dolarske iznose na račune u inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙