FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osuđen za zločin 18 godina nakon pokušaja ubojstva

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Više od 18 godina nakon što jepokušao ubiti muškarca s kojim se posvađao u jednom zagrebačkom discoklubu, Sami Muslija danas je osuđen na godinu dana zatvora, u slučajukoji se od 1987. već triput našao pred zagrebačkim Županijskim sudom.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Više od 18 godina nakon što je pokušao ubiti muškarca s kojim se posvađao u jednom zagrebačkom disco klubu, Sami Muslija danas je osuđen na godinu dana zatvora, u slučaju koji se od 1987. već triput našao pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Muslija je optužen da je 1987. u tadašnjem klubu "Sestre Baković" u središtu Zagreba nožem napao dvojicu muškaraca, zbog čega je optužen za dva pokušaja ubojstva.

No, godina dana zatvora danas mu je dosuđena samo za pokušaj ubojstva Borisa Miličevića, dok je oslobođen optužbe za napad na Zdravka Vukovića koji mu je psovao "šiptarsku majku". Miličević je, naime, u vrijeme obračuna bio u gipsu i zavojima.

Muslija je zbog tog zločina na sudu prvi put prozvan 1989. u sklopu suđenja protiv takozvane "albanske mafije", prvog slučaja u kojem hrvatsko pravosuđe spominje pojam organizirane zločinačke skupine.

Iako osuđen, Vrhovni sud ukinuo mu je presudu za zločin u disco klubu, no, u lepoglavskoj kaznionici svejedno je 'odležao' do 1993. zbog drugih kaznenih djela.

Po izlasku iz zatvora Muslija odlazi iz Hrvatske, ali sud ga ponovno traži zbog pokušaja ubojstva u disco klubu. Kako se nije pojavio na novom suđenju za njim je raspisana tjeralica, a 1999. je uhićen u Beču i izručen Hrvatskoj.

U listopadu 2000. Županijski sud drugi put ga proglašava krivim ali Vrhovni sud ponovno ukida presudu i traži još jedno suđenje koje je okončano danas.

Iako osuđen na jednogodišnju kaznu, Muslija će 'iza rešetaka' provesti tek nešto više od tri mjeseca, jer mu je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru i ekstradicijskom zatvoru u vrijeme izručenja Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙