FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret Kalmeta - Bartenstein: teme turizam i cestogradnja

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Sa 2,5 milijardi eura ulaganjaAustrija je na prvom mjestu po visini stranih investicija u Hrvatsku,a oko 700 tisuća Austrijanaca dolazi na odmor u Hrvatsku, istaknuto jeministar gospodarstva i rada Republike Austrije Martin Bartensteinprigodom današnjeg susreta s ministrom mora, turizma, prometa irazvitka Božidarom Kalmetom.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Sa 2,5 milijardi eura ulaganja Austrija je na prvom mjestu po visini stranih investicija u Hrvatsku, a oko 700 tisuća Austrijanaca dolazi na odmor u Hrvatsku, istaknuto je ministar gospodarstva i rada Republike Austrije Martin Bartenstein prigodom današnjeg susreta s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom.

Ministar Kalmeta izvijestio je o nastavku privatizacije dvadesetak hotela u kojima država ima vlasničke udjele kao i o mogućnostima ulaganja u kontinentalni turizam, priopćeno je iz Ministarstva.

Također je podsjetio na uspješnu suradnju Hrvatske s austrijskim Strabagom u javno-privatnom partnerstvu na izgradnji autoceste Zagreb-Macelj kao dijelu paneuropskog prometnog koridora 10A. Taj će pravac, rekao je, biti gotov prije roka planiranog za travanj 2007. godine, a još ostaje nedovršeni dio od Maribora do hrvatske granice.

Ministar Bartenstein čestitao je ministru Kalmeti na naporima Hrvatske na ubrzanoj izgradnji autocesta te napomenuo da se u razgovorima sa Slovenijom Austrija zalaže za što bržu izgradnju dionice tog cestovnog koridora kroz Sloveniju.

Prije susreta sa Božidarom Kalmetom, Martin Bartenstein sudjelovao je na Austrijsko-hrvatskom simpoziju zaštite okoliša i alternativnih energija, gdje je istaknuo pojačan interes austrijskih gospodarstvenika za ulaganjem u hrvatsku industriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙