FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena 9. robna marka Zagrebačke županije, sir "Kriško"

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvrdi punomasni sir "Kriško",deveti u nizu robnih marki Zagrebačke županije, predstavljen je danas,a planirana godišnja proizvodnja će mu iznositi 20 tisuća komada.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvrdi punomasni sir "Kriško", deveti u nizu robnih marki Zagrebačke županije, predstavljen je danas, a planirana godišnja proizvodnja će mu iznositi 20 tisuća komada.

Pročelnik Ureda za poljoprivredu Zagrebačku županije Josip Kraljičković kazao je da je riječ o 500 tisuća kuna vrijednom projektu stvaranja županijske marke sira, u okviru kojeg su stvorene četiri marke sira: sušeni sir "Dragec" (dimljeni i nedimljeni), tvrdi sir "Kriško", te kozji sir "Manda", koji će biti predstavljen u siječnju iduće godine.

Kraljičković je rekao da su u projekt uključene četiri mini-mljekare koje surađuju sa 1.200 proizvođača mlijeka iz županije. Cilj projekta je osigurati tržišnu poziciju tih proizvođača otkupom mlijeka. Jedan od proizvođača sira, mini mljekara Agropromet S&M iz Križa završava gradnju farmu sa 110 krava, u ukupnoj vrijednosti 3,2 milijuna kuna radi osiguravanja stabilnog izvora sirovine za proizvodnju "Kriška".

"Kriško" će se moći nabaviti u dućanima mljekare, ali i trgovačkog lanca Mercator s kojim Zagrebačka županija ima potpisan generalni sporazum o suradnji u prodaji i promociji rabnih marki te županije.

U projektu, koji traje već pet godina, sudjelovali su i zagrebački Agronomski fakultet i Zagrebačka županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙