FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proruska stranka pobjednica izbora u Čečeniji

GROZNI, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kandidati stranke UjedinjenaRusija dominirali su, kao što se i predviđalo, na čečenskimparlamentarnim izborima u nedjelju, osvojivši gotovo 60 posto glasova,dok su komunisti zauzeli drugu poziciju, s gotovo 12 posto glasova,objavilo je u ponedjeljak čečensko izborno povjerenstvo, priopćavajućidjelomične rezultate.
GROZNI, 28. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kandidati stranke Ujedinjena Rusija dominirali su, kao što se i predviđalo, na čečenskim parlamentarnim izborima u nedjelju, osvojivši gotovo 60 posto glasova, dok su komunisti zauzeli drugu poziciju, s gotovo 12 posto glasova, objavilo je u ponedjeljak čečensko izborno povjerenstvo, priopćavajući djelomične rezultate.

Članovi Ujedinjene Rusije dobili su 59,26 posto glasova, Komunističke partije 11,93 posto, a liberali Unije desnih snaga 10,57 posto, prema rezultatima 171 birališta od ukupno 430, kazao je predsjednik povjerenstva Ismail Baihanov.

Odvijanje izbora kritizirao je u noći s nedjelje na ponedjeljak šef izaslanstva Vijeća Europe Švicarac Andreas Gross.

On je kazao da gaji "ambivalentne" osjećaje glede tog glasovanja - prvih čečenskih parlamentarnih izbora u osam godina - ocjenjujući da se "stvarna vlast" u pokrajini ne zasniva na demokraciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙