FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: Hrvatski doprinos borbi protiv terorizma značajan

BARCELONA, 28. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je godinama uključena uborbu protiv terorizma koji je problem cijele Europe i hrvatskidoprinos toj borbi je značajan, rekao je u ponedjeljak u Barcelonivisoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politikuJavier Solana.
BARCELONA, 28. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska je godinama uključena u borbu protiv terorizma koji je problem cijele Europe i hrvatski doprinos toj borbi je značajan, rekao je u ponedjeljak u Barceloni visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

"Terorizam je problem svih na svijetu, bez obzira na granice i države. S problemom terorizma danas se svi susreću", rekao je Solana na marginama summita Euromediteranskog procesa.

Na upit hrvatskog novinara koliki je doprinos Hrvatske toj borbi, odgovorio je da je "Hrvatska već godinama uključena u tu borbu, ravnopravno sa svim ostalim europskim državama. To (terorizam) je i problem Hrvatske kao što je i problem cijele Europe. Hrvatski doprinos borbi protiv terorizma je značajan", rekao je Solana.

Borba protiv tog zla bit će uspješna jedino ako se svi u nju uključe, drži visoki predstavnik koji je odbacio tezu da je arapski svijet bojkotirao ovaj skup.

"Ne slažem se da je arapski svijet bojkotirao ovaj skup i svi oni će dati svoj doprinos u borbi protiv terorizma", rekao je izrazivši uvjerenje da će summit odaslati poziv svima da se aktivnije uključe u borbu protiv terorizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙