FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: zadovoljni smo rezultatima u reformi i jačanju SDP-a

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račanizrazio je danas zadovoljstvo procesom reformiranja i jačanja stranke,opetujući da SDP do veljače 2006. kani dovršiti taj proces i kao jošsnažnija stranka dočekati iduće parlamentarne izbore.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izrazio je danas zadovoljstvo procesom reformiranja i jačanja stranke, opetujući da SDP do veljače 2006. kani dovršiti taj proces i kao još snažnija stranka dočekati iduće parlamentarne izbore.

"Vrlo smo zadovoljni situacijom u stranci, pa i oštrim intervencijama u nekim županijskim i gradskim organizacijama, jer je reforma i jačanje SDP-a, otvaranje stranke mladim i kreativnim ljudima, zadaća ovog stranačkog vodstva", kazao je Račan u stanci cjelodnevnog radnog savjetovanja vodećih SDP-ovaca.

Naglasio je da je stranačko vodstvo, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, odlučilo uhvatiti se u koštac s uočenim slabostima i "deformacijama" u pojedinim lokalnim organizacijama, da ta činjenica jasno govori o snazi SDP-a i namjeri da iz tog procesa izađe još jači.

Pokazalo se, kaže Račan, da oštre intervencije u dijelu ogranaka, gdje su ponavljane izborne konvencije, imaju rezultata, o čemu, istaknuo je, svjedoči prije neki dan imenovano novo stranačko vodstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Najavio je da SDP više neće dopuštati da dio članstva "svojim frustracijama i nerealnim ambicijama šteti stranci", najavivši da je lokalnim organizacijama koje su na lokalnim izborima polučile loš rezultat dan rok od pola godine da isprave slabosti, jer će u protivnom biti "novih intervencija".

"No, u organizacijama koje su opterećene sukobima, koje štete i sebi i SDP-u u cjelini, nećemo čekati šest mjeseci", dodao je Račan.

Upitan koje su to organizacije kojima vrh SDP-a nije zadovoljan, Račan je spomenuo županijske ogranke u Ličko-senjskoj, Osječko-baranjskoj, Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Na upit kako komentira činjenicu da je na čelo osječke organizacije ponovno izabran Željko Malević, čijim radom većina SDP-ovaca nije zadovoljna, Račan je odgovorio da je tu organizaciju obilježio visok stupanj sukoba koji su ju kompromitirali, a da na nedavnoj izbornoj konvenciji nije primijećen iskorak.

"Ako nas novo vodstvo ugodno iznenadi onda dobro, ako nastave sa sukobima nećemo oklijevati intervenirati", rekao je.

Najavio je da će iz današnje rasprave Glavni odbor SDP-a sačiniti strateški dokument o obvezama koje je nužno učiniti u cilju jačanja stranke, a koji će zatim ići na raspravu u sve lokalne organizacije.

Taj će dokument morati raspraviti i organizacije čijim je rezultatima SDP-ovo vodstvo zadovoljno, među kojima je, kaže Račan, i najveća, zagrebačka organizacija.

"Demokratskoj Hrvatskoj potrebna je jaka socijal-demokracija i tu ne želimo 'fulati'", zaključio je čelnik SDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙