FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljene stare orgulje i crkva Sv. Donata u Karancu

KARANAC, 26. studenog 2005. (Hina) - Orgulje u crkvi sv. Donata uKarancu u Baranji, stare 88 godina, koje ne rade od početkaDomovinskog rata, obnovljene su, a obnovljena je i crkva izgrađenagodine 1832., koju je oštetio zub vremena, izvijestio je danas župnikAnđelko Cindori.
KARANAC, 26. studenog 2005. (Hina) - Orgulje u crkvi sv. Donata u Karancu u Baranji, stare 88 godina, koje ne rade od početka Domovinskog rata, obnovljene su, a obnovljena je i crkva izgrađena godine 1832., koju je oštetio zub vremena, izvijestio je danas župnik Anđelko Cindori.

"Posebna nam je radost što će nakon toliko vremena vjernici večeras ponovno čuti zvuk orgulja koje je u prvobitni oblik i funkciju vratio GyorgY Mandics, profesor povijesti iz Pečuha", rekao je župnik.

Također je najavio da će se u obnovljenoj crkvi večeras služiti prvo euharistijsko slavlje koje će predvoditi đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić.

Orgulje su najvećim dijelom, s 10.000 eura, obnovljene prilozima vjernika.

Obnovu crkve sv. Donata, u koju je uloženo oko 700.000 kuna, pomogla je Đakovačka i srijemska biskupija te općina Kneževi Vinogradi, u čijem je sastavu i Karanac.

Crkva je izgrađena kao kapelica godine 1779., a 1832. je preuređena i proširena u crkvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙