FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovo 50 država nije uspjelo ispuniti UN-ove ciljeve za obrazovanje djevojčica

ŽENEVA, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Gotovo 50 država, od kojihje najveći broj u subsaharskoj Africi, do kraja godine neće uspjetiispuniti cilj da se primarnim i sekundarnim obuhvati jednak brojdječaka i djevojčica, priopćili su Ujedinjeni narodi u petak.
ŽENEVA, 25. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Gotovo 50 država, od kojih je najveći broj u subsaharskoj Africi, do kraja godine neće uspjeti ispuniti cilj da se primarnim i sekundarnim obuhvati jednak broj dječaka i djevojčica, priopćili su Ujedinjeni narodi u petak.

UN-ov fond za djecu (UNICEF) procijenio je da 115 milijuna djece u svijetu, među kojima je 90 milijuna djevojčica, još uvijek ne dobiva osnovno školsko obrazovanje.

Siromaštvo, kulturne tradicije, AIDS i oružani sukobi neke su od prepreka ostvarivanju jednakosti spolova u institucijama primarnog i sekundarnog obrazovanja, što je prvi korak milenijskog cilja postizanja jednakosti na svim razinama obrazovanja do 2015. godine.

"Tragedija ovog neuspjeha je to što je nezamisliv broj djece, većinom djevojčica, prepušteno mračnoj budućnosti", kaže se u izvješću UNICEF-a.

Osim zemalja podsaharske Afrike među zemljama u kojima je postojao znatan spolni jaz u obrazovanju su Afganistan, Indija, Pakistan, Turska i Jemen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙