FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porečki institut za poljoprivredu proslavio 130. obljetnicu

POREČ, 25. studenog 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću danas je uPoreču proslavljena 130. obljetnica Instituta za poljoprivredu iturizam.
POREČ, 25. studenog 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Poreču proslavljena 130. obljetnica Instituta za poljoprivredu i turizam.

Ravnatelj Instituta Đordano Peršurić u toj je prigodi naglasio kako danas u Institutu rade vrsni znanstvenici, istaknuvši da od 44 djelatnika čak 12 ima doktorat, četiri magisterij i 26 visoku stručnu spremu.

"Upravo ćemo za njih uskoro početi graditi nov laboratorij kako bismo što više pridonijeli razvoju autohtonih sorta vinove loze i maslina", kazao je Peršurić.

Svečanoj akademiji nazočio je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Izrazivši zadovoljstvo ustrojem i opremljenošću Instituta, ministar Primorac je naglasio kako porečka ustanova može poslužiti kao uzor u radu sa znanstvenim novacima.

"U znanju i obrazovanju nema mjesta politici. Prije tjedan dana Hrvatska je već ušla u EU u području znanosti i obrazovanja, a poznato je da smo iz fondova za naš resor već iskoristili 2,2 od predviđenih 3,5 milijuna eura", istaknuo je ministar Dragan Primorac.

Na današnjoj svečanosti trima novim mladim doktorima znanosti i trima magistrima znanosti uručene su zlatne plakete, a zatim je održan prigodni kulturno-umjetnički program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙