FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusko Veleposlanstvo zanijekalo da odustaje od "Družbe Adrije"

ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Ruske Federacijeodbacilo je danas tvrdnju da Rusija odustaje od projekta "DružbeAdrije", koju je jučer na konferenciji za novinare iznio predsjedniknevladine udruge "Eko-Kvarner" Vjeran Piršić.
ZAGREB, 25. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Ruske Federacije odbacilo je danas tvrdnju da Rusija odustaje od projekta "Družbe Adrije", koju je jučer na konferenciji za novinare iznio predsjednik nevladine udruge "Eko-Kvarner" Vjeran Piršić.

Piršić je jučer rekao kako može potvrditi vijest da ruske naftne tvrtke odustaju od otvaranja novoga transportnog pravca kroz Jadran provedbom "Družbe Adrije" te da je na tu odluku ključno utjecala najavljena gradnja naftovoda dužine 4000 kilometara prema Pacifiku.

Rusko veleposlanstvo u današnjem priopćenju navodi da "ruska strana, koja je potkraj 2002. s Bjelorusijom, Hrvatskom, Madžarskom, Slovačkom i Ukrajinom potpisala međuvladin sporazum o suradnji u provedbi projekta i integracije naftovoda 'Družba' i 'Adrija', nije nikad i nigdje službeno izjavila da ga napušta, niti da to kani učiniti".

"I dalje se držimo preuzetih obveza", navodi Veleposlanstvo.

Napominju kako "članci u pojedinim ruskim novinama da Rusiju tobože više ne zanima projekt ('Družba Adria') odražavaju isključivo stajališta njihovih autora i ne mogu se smatrati službenim ruskim stajalištem".

"Odustanku od projekta, koliko razumijemo, naginje upravo hrvatska strana koja, dakako, na to ima puno pravo. Međutim, takav odustanak mora proći određeni postupak u skladu s člankom 10. spomenuta Sporazuma, o čemu se službena obavijest dostavlja depozitaru - madažarskoj vladi", navodi u današnjem priopćenju Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙