FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek - Priveden osumnjičenik za ratni zločin

OSIJEK, 29. listopada 2005. (Hina) - U Istražni centar osječkogaŽupanijskog suda poslijepodne je priveden 33-godišnji hrvatskidržavljanin iz Đakova, kojega se tereti da je počinio kazneno djeloratnog zločina protiv civila u Osijeku godine 1991., potvrdio jeIstražni centar.
OSIJEK, 29. listopada 2005. (Hina) - U Istražni centar osječkoga Županijskog suda poslijepodne je priveden 33-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, kojega se tereti da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civila u Osijeku godine 1991., potvrdio je Istražni centar.

Osumnjičenika su jučer uhitili policajci dubrovačko-neretvanske Policijske uprave, na čijem je području privremeno boravio.

Istražni sudac Županijskoga suda Miroslav Rožac rekao je kako mu je izrekao mjeru zadržavanja u pritvoru od 48 sati zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila. Budući da osumnjičenik u trenutku privođenja nije imao branitelja, obaviješten je branitelj kojega je odabrao radi preuzimanja rješenja o zadržavanju u pritvoru i potpisivanja punomoći, a očekuje se da bi osumnjičenik, nakon što ovlašteno Državno odvjetništvo podnese istražni zahtjev, mogao biti ispitan u ponedjeljak, dodao je Rožac.

Osumnjičenika se tereti da je, s prvoosumnjičenim 44-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Čepina, tada zamjenikom zapovjednika satnije u sklopu 130. brigade Hrvatske vojske, 25. studenog 1991. ubio Savu Pavitovića iz Osijeka.

Prvosumnjičeni 44-godišnjak iz Čepina osumnjičen je i za kazneno djelo ratnog zločina protiv civila u kojem su 23. studenog 1991. u Čepinu ubijeni Stevan i Dragica Gvozdenović te njihov rođak Ljubomir Grandić. Uhićen je krajem rujna zbog osnovane sumnje da je u prosincu 1991. u Osijeku počinio ratni zločin protiv civila pokušajem ubojstva Radoslava Ratkovića i ubojstvom dr. Milutina Kutlića te je od tada u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙