FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Predsjednik HNV-a očekuje bolje dane za Hrvate

SUBOTICA, 25. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskognacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Josip Pekanovićuvjeren je da će srbijanska vlast i njezina državna tijela nakonovotjednog susreta premijera Hrvatske i Srbije u Zagrebu s višepozornosti i razumijevanja pratiti aktivnosti hrvatske nacionalnemanjine u Vojvodini.
SUBOTICA, 25. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) Josip Pekanović uvjeren je da će srbijanska vlast i njezina državna tijela nakon ovotjednog susreta premijera Hrvatske i Srbije u Zagrebu s više pozornosti i razumijevanja pratiti aktivnosti hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

"Takva uvjeravanja dobio sam od premijera Srbije Vojislava Koštunice koji me je pozvao na razgovore o konkretnim projektima HNV-a", izjavio je za HINU Pekanović.

Pekanović koji je bio u izaslanstvu srbijanske vlade prilikom njezina posjeta Hrvatskoj izjavio je da će susret premijera Sanadera i Koštunice biti ključan za proces rješavanja otvorenih pitanja u položaju srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji.

Govoreći o trenutačnom ozračju u Srbiji Pekanović je rekao kako izgleda da građani i njihove institucije uviđaju da se s pripadnicima nacionalnih manjina treba surađivati.

"Očito je da su najvažnije srbijanske institucije došle do zaključka da se nacionalno pitanje ne može rješavati na teret i štetu drugih nacija i nacionalnih manjina, već naprotiv suradnjom s onima s kojima se skupa živi", rekao je Pekanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙