FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski policajaci nagrađeni za sudjelovanje u mirovnoj misiji na Kosovu

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Dvoje hrvatskih policajaca, koji odsvibnja borave u mirovnoj misiji UN-a na Kosovu, Kornelia Jakupec iDavor Javorski, primili su danas u Prištini posebna priznanja UN-a zasvoj rad u misiji UNMIK.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Dvoje hrvatskih policajaca, koji od svibnja borave u mirovnoj misiji UN-a na Kosovu, Kornelia Jakupec i Davor Javorski, primili su danas u Prištini posebna priznanja UN-a za svoj rad u misiji UNMIK.

Načelnik međunarodne policije na Kosovu Danac Kai Vittrup istaknuo je kako je utjecaj hrvatskih policajaca ključan za misiju jer u potpunosti razumiju stanje na Kosovu. Dodao je kako mu je želja da hrvatski policajci ostanu što je dulje moguće u misiji, po mogućnosti u još većem broju, priopćeno je iz MUP-a.

Dodaju kako po uzoru na zajedničke hrvatsko-slovenske ophodnje na granici, UNMIK želi isto takvo iskustvo primijeniti i na granicama Kosova s Albanijom i Makedonijom, u čemu bi hrvatski stručnjaci pomogli kao savjetnici.

Dodjeli priznanja nazočilo je i izaslanstvo MUP-a predvođeno voditeljem MUP-ova Odjela za mirovne misije Markom Kričančićem te hrvatski veleposlanik u Beogradu Tomislav Staničić.

Boravak na Kosovu MUP-ovo izaslanstvo iskoristilo je za više radnih sastanaka.

Tako je na sastanku s Lawrencom Rossinom, zamjenikom specijalnog predstavnika UN-a na Kosovu i bivšim američkim veleposlanikom u Hrvatskoj, istaknuto da treba povećati broj hrvatskih policajaca na Kosovu, ali i u mirovnim misijama diljem svijeta, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙