FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kriminalistička obradba nad Oškrtom

SISAK, 18. studenog 2005. (Hina) - Antun Oškrt (52) iz Gornje Jelenskekod Popovače, koji se jučer nakon 22 sata policijske blokade njegovekuće dobrovoljno i mirno predao policiji, sutra će nakonkriminalističke obradbe biti sproveden istražnom sucu Županijskog sudau Sisku, priopćio je načelnik Ureda načelnika sisačko-moslavačkePolicijske uprave Zvonko Smernić.
SISAK, 18. studenog 2005. (Hina) - Antun Oškrt (52) iz Gornje Jelenske kod Popovače, koji se jučer nakon 22 sata policijske blokade njegove kuće dobrovoljno i mirno predao policiji, sutra će nakon kriminalističke obradbe biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, priopćio je načelnik Ureda načelnika sisačko-moslavačke Policijske uprave Zvonko Smernić.

Oškrta su prekjučer, 16. studenoga kasno popodne prijavili zabrinuti i uplašeni susjedi, koji su policiji dojavili da u dvorištu obiteljske kuće u Ulici grada Delnica u Gornjoj Jelenskoj muškarac puca iz vatrenog oružja i da je najvjerojatnije bacio bombu. Nakon dolaska policijske ophodnje Oškrt je zapucao iz pištolja na policajce i na policijsko službeno vozilo bacio eksplozivnu napravu koja ga je oštetila. U tijeku noći je iz pištolja više puta pucao na policiju i bacio tri ručne bombe, koje su oštetile službeni policijski automobil, a među policajcima nije bilo ozlijeđenih.

Kod njega su prilikom predaje i uhićenja pronađena i oduzeta dva osigurača ručnih bomba i pištolj koji je neovlašteno posjedovao, a nakon uhićenja na mjestu događaja obavljen je očevid, rekao je Smernić. Nakon predaje i uhićenja alkotestiranjem je utvrđeno da je u krvi počinitelja bilo 1,72 g/kg, zbog čega je zadržan u policijskim prostorijama dok se ne otrijezni, te je nad njim počela kriminalistička obradba.

Počinitelj je, po Smernićevim riječima, od prije poznat policiji te je do sada u više navrata kazneno i prekršajno prijavljivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙