FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel isključila mogućnost smanjenja poreza radi poticanja gospodarstva

BERLIN, 25. studenog 2005. (Hina/dpa) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel isključila je u razgovoru za hamburški dnevni list "Bild"mogućnost smanjenja poreza u bližoj budućnosti, dodajući da jenjemačko gospodarstvo u gorem stanju no što je očekivala.
BERLIN, 25. studenog 2005. (Hina/dpa) - Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je u razgovoru za hamburški dnevni list "Bild" mogućnost smanjenja poreza u bližoj budućnosti, dodajući da je njemačko gospodarstvo u gorem stanju no što je očekivala.

"Jednostavno nemamo manevarskog prostora za smanjenje poreza", kazala je Merkel, poništavajući time i predizborna obećanja svoje Kršćansko-demokratske unije (CDU).

Njemačka je kancelarka i sama priznala zaokret. "Točno da smo napravili zaokret ali moramo priznati da je financijska situacija više nalik noćnoj mori no što smo vjerovali", dodala je.

"Bild" je podsjetio kancelarku da je vladajuća velika koalicija podigla PDV za tri postotna boda, više nego što je ijedna od dvije velike stranke, CDU i Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD), zagovarala tijekom predizborne kampanje.

"Uvođenje reda u našim financijama naš je moralni dug prema djeci i unucima koje ne možemo opteretiti sve većim dugovima", upozorila je Merkel.

Na prvoj sjednici nakon polaganja svečane prisege nova je vlada napravila prvi korak prema zatvaranju rupa u zakonima koje omogućuju izbjegavanje plaćanja poreza.

Berlin se obvezao i da će smanjiti božićnicu državnim službenicima i naknadu za putne troškove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙