FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V A Ž N A OBAVIJEST: Ispravak vijesti HNA 3181 - Berlin: Stranke buduće koalicijske vlade....

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijestiHNA3181 emitiranoj pod naslovom: "Berlin: Stranke buduće koalicijskevlade usuglasile važna pitanja reformi" u prvom pasusu vijesti isprave"stopu poreza na dodanu vrijednost sa 16 na 19 posto".
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA3181 emitiranoj pod naslovom: "Berlin: Stranke buduće koalicijske vlade usuglasile važna pitanja reformi" u prvom pasusu vijesti isprave "stopu poreza na dodanu vrijednost sa 16 na 19 posto".

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

Berlin: Stranke buduće koalicijske vlade usuglasile važna pitanja reformi

Stranke buduće njemačke koalicijske vlade, demokršćanska Unija CDU/CSU i Socijaldemokratska stranka (SPD), postigle su u petom krugu koalicijskih pregovora u ponedjeljak navečer dogovor o podizanju dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina, reformi federalnog sustava, povišenju stope poreza na dodanu vrijednost sa 16 na 19 posto te uvođenju tzv. poreza za bogate.

"Današnji pregovori su pokazali da smo na dobrom putu", izjavio je glavni tajnik Kršćansko demokratske unije (CDU) Volker Kauder nakon razgovora. No on je istodobno izjavio da je do subote, kada bi koalicijski pregovori trebali biti okončani, "ostalo još mnogo posla".

I voditelj SPD-ovog zastupničkog kluba i sudionik u pregovorima Olaf Scholz je izrazio optimizam da će do kraja tjedna pregovori biti okončani.

Koalicijski partneri također su postigli sporazum oko zajedničkog stava u svezi s odnosom prema pregovorima Turske i Europske unije. Prema tomu će Njemačka podržavati 3. listopada započete pregovore uz opciju da oni ne moraju pod svaku cijenu biti okončani ulaskom Turske u EU.

Dogovor je također postignut i glede održavanja potpore studentima, izdvajanja za istraživanje te gradnje trase superbrzog vlaka "Transrapid".

Pregovaračke strane bi do kraja tjedna trebale još postići konačni dogovor o konsolidaciji državnog proračuna a o reformi zdravstvenog sustava trebalo bi se raspravljati nakon formiranja vlade.

Stranke bi tijekom sljedećeg tjedna na svojim kongresima trebale prihvatiti koalicijski ugovor a 22. studenog bi Angela Merkel u Bundestagu trebala biti izglasana za novu kancelarku.

UREDNIŠTVO HINE

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙