FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milinović ocijenio uspješnim financijsko poslovanje riječkog KBC-a

RIJEKA,17. studenog 2005.(Hina) - Predsjednik Upravnog vijeća riječkogaKliničkoga bolničkog centra Damir Milinović na današnjoj jekonferenciji za novinstvo nakon sjednice Vijeća izrazio zadovoljstvofinancijskim poslovanjem KBC-a.
RIJEKA,17. studenog 2005.(Hina) - Predsjednik Upravnog vijeća riječkoga Kliničkoga bolničkog centra Damir Milinović na današnjoj je konferenciji za novinstvo nakon sjednice Vijeća izrazio zadovoljstvo financijskim poslovanjem KBC-a.

U prvih devet mjeseci prihod je bio 391,5, a izdatci 413,8 milijuna kuna, što je gubitak od 22 milijuna kuna, a KBC potražuje 11,5 milijuna, rekao je Milinović.

Kazao je da je financijsko poslovanje ocijenjeno uspješnim i Upravno ga je vijeće prihvatilo, s obzirom na to da su Vlada i mjerodavno ministarstvo odredili prag uspješnosti financijskog poslovanja KBC-a od 3,8 posto gubitka od ukupna prihoda, a u riječkom KBC-a taj je udjel 2,8 posto.

Milinović je najavio da će iz državnog proračuna u KBC od 2006. do 2008. biti uloženo 564 milijuna kuna, a od toga iduće godine 109,5 milijuna kuna, u što je uračunan decentralizirani novac zdravstvenog sustava.

Predsjednik Upravnog vijeća KBC-a potvrdio je da sljedeće godine počinju pripreme za prvu fazu izgradnje nove bolnice u Rijeci, rekavši da je u proračunu za 2006. predviđen novac za izvedbeni projekt novog centra za dijalizu, prve zgrade budućega bolničkog kompleksa.

Na konferenciji za novinstvo predstavljena su imena 17 predstojnika klinika i zavoda KBC-a izabranih javnim natječajem, a na preostala dva predstojnička mjesta imenovat će se vršitelji dužnosti jer prijavljeni kandidati nisu ispunili uvjete. Milinović je istaknuo da su svi predstojnici izabrani po načelu stručnosti, u čemu je bitnu ulogu imali članovi stručnog povjerenstva koji su nakon razgovora sa svim kandidatima predložili imena Upravnom vijeću na prihvaćanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙