FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: MMSU otpremio umjetnička djela u SiCG

RIJEKA, 26. listopada 2005. (Hina) - Riječki Muzej moderne i suvremeneumjetnosti (MMSU) otpremio je danas u Srbiju i Crnu Goru 84 umjetničkarada, a riječ je o djelima koja su neposredno prije rata izlagana uHrvatskoj - na međunarodnim izložbama crteža i bijenalu mladihumjetnika bivše Jugoslavije.
RIJEKA, 26. listopada 2005. (Hina) - Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) otpremio je danas u Srbiju i Crnu Goru 84 umjetnička rada, a riječ je o djelima koja su neposredno prije rata izlagana u Hrvatskoj - na međunarodnim izložbama crteža i bijenalu mladih umjetnika bivše Jugoslavije.

Riječki MMSU već je nekoliko puta do sada pokušava poštom vratiti crteže autorima, ali su oni uvijek bili vraćeni.

Ravnatelj muzeja Branko Franceschi pokrenuo je ove godine akciju povrata umjetnina pribavljanjem potrebnih suglasnosti od riječkoga gradskoga Odjela za kulturu i nadležnih ministarstava Hrvatske i SiCG.

Nakon što stignu u Beograd radovi će biti smješteni u tamošnjem Studentskom kulturnom centru, a cijena prijevoza je oko 20.000 kuna.

Nakon povrata umjetnina autorima iz SiCG u riječkom muzeju ostaje još 20 radova slovenskih autora, 11 iz BiH i šest makedonskih koji će biti vraćeni naknadno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙