FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski "Končar" najavio štrajk

SPLIT, 24. studenog 2005. (Hina) - Stotinu devedeset i četiri radnikatvrtke "Končar" u Splitu počet će štrajk ako do kraja studenog nedobiju plaće za rujan i listopad te razliku u plaćama koje je u ožujkuove godine za 20 posto smanjila Uprava, rečeno na konferenciji zanovinare Sindikata metalaca Hrvatske na kojoj je regionalni povjernik za Dalmaciju Vedran Dragičević ocijenio da je splitski "Končar" uagoniji.
SPLIT, 24. studenog 2005. (Hina) - Stotinu devedeset i četiri radnika tvrtke "Končar" u Splitu počet će štrajk ako do kraja studenog ne dobiju plaće za rujan i listopad te razliku u plaćama koje je u ožujku ove godine za 20 posto smanjila Uprava, rečeno na konferenciji za novinare Sindikata metalaca Hrvatske na kojoj je regionalni povjernik za Dalmaciju Vedran Dragičević ocijenio da je splitski "Končar" u agoniji.

"U razgovorima s vlasnicima i Upravom 'Končara' doznali smo da teško dobivaju poslove jer tvrde da su javni natječaji namješteni te da ne mogu realizirati posao iako daju najpovoljnije ponude. Tvrtka je osigurala dvogodišnji posao za Brodosplit vrijedan 60 milijuna kuna, ali za to je dosta samo 60 radnika", kazao je Dragičević.

Vlasnik splitskog "Končara" je zagrebački Silex i "Končar - Elektroidnustrija Zagreb", a po Dragičevićevim riječima, vidljivo je da oba vlasnika posve različito vide budućnost splitske tvrtke. Također je istaknuo kako se sumnja da se prostor splitskoga "Končara" želi prenamijeniti jer je riječ o 30.000 četvornih metara prostora sa svom infrastrukturom velike tržišne vrijednosti.

Radnici ne smiju biti otpušteni, a vlasnici prostor iskoristiti za velike zarade jer, ustvrdio je, "Končar" na tržištu ima dosta posla, samo ga Uprava treba osigurati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙