FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk radnika francuske državne željeznice

PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Štrajk radnika francuskeželjeznice prouzročio je u utorak prometni kaos, posebice za ljudekoji iz predgrađa dolaze u grad na posao, izvješćuje Reuters izPariza.
PARIZ, 22. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Štrajk radnika francuske željeznice prouzročio je u utorak prometni kaos, posebice za ljude koji iz predgrađa dolaze u grad na posao, izvješćuje Reuters iz Pariza.

Zbog štrajka su mnogi ljudi sjeli za volan kako bi se dovezli na posao, no veliki broj automobila je prouzročio prave "čepove" na prilazima Parizu. U malom broju vlakova koji su prometovali usprkos štrajku, gužve su bile nesnosne, pa su mnogi jednostavno uzeli slobodni dan kako bi izbjegli gužvu.

Sindikati su organizirali štrajk zbog bojazni da bi se državna željeznica SNCF mogla privatizirati. Trajanje štrajka nije ograničeno ali će biti na snazi barem 24 sata. Prema riječima vođe sindikata SNCF-a Louisa Galloisa, francuske željeznice će po danu štrajka izgubiti oko 20 milijuna eura.

Ovaj je štrajk još jedan udarac konzervativnoj vladi koja je zbog pobune imigrantske mladeži morala ovaj mjesec posegnuti za uvođenjem izvanrednog stanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙