FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski rudari u štrajku blokirali ceste

MADRID, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska policija učetvrtak je pucala gumenim mecima na rudare u štrajku koji sublokirali autocestu u sjevernoj Španjolskoj prosvjedujući radiprijedloga reforme zakona o radu, priopćili su dužnosnici.
MADRID, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Španjolska policija u četvrtak je pucala gumenim mecima na rudare u štrajku koji su blokirali autocestu u sjevernoj Španjolskoj prosvjedujući radi prijedloga reforme zakona o radu, priopćili su dužnosnici.

Predstavnici sindikata rudara pozvali su na dvodnevni štrajk u znak prosvjeda radi vladinog prijedloga o uvjetima za ranije umirovljenje i planovima da beneficije povežu s proizvodnjom.

Oko 500 rudara blokiralo je nekoliko autocesta u pokrajini Leon na sjeveru Španjolske i palilo automobilske gume. Na glavnoj autocesti N6 nekoliko stotina rudara bacalo je kamenje na policiju koja je na kraju raspršila skupinu pucajući gumenim mecima. Nitko nije ozlijeđen rekao je dužnosnik pokrajinske vlade.

U Madridu su predstavnici 10 sindikata prosvjedovali ispred zgrade ministarstva industrije. "Pozvali smo na dvodnevni štrajk u više rudnika u zemlji", rekao je sindikalni predstavnik Rafael Barea za nacionalnu radio postaju SER.

Sindikati traže da se zakonom omogući ranije umirovljenje počevši od 52. godine starosti radi teškoća i rizika povezanih s iskopavanjem ugljena. Ministarstvo industrije pozvalo je rudare da ponovno razmotre njen prijedlog tvrdeći da se njime osigurava stabilnost sektora i poboljšavaju socijalne beneficije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙