FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donesen Pravilnik o energetskoj učinkovitosti kućanskih uređaja

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić donio je Pravilnik o označavanjuenergetske učinkovitosti kućanskih uređaja koji određuje proizvodekoji moraju biti opremljeni oznakom energetske učinkovitosti,priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić donio je Pravilnik o označavanju energetske učinkovitosti kućanskih uređaja koji određuje proizvode koji moraju biti opremljeni oznakom energetske učinkovitosti, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva.

Primjenom tog pravilnika, koji stupa na snagu 1. svibnja iduće godine, kućanski aparati bit će označeni znakovima koji pokazuju koliko energije uređaj troši, odnosno je li riječ o maloj, srednjoj ili povećanoj potrošnji. Također, potrošači će moći vidjeti koju razinu buke proizvodi uređaj.

Uređaji su prema potrošnji energije podijeljeni u sedam stupnjeva energetske učinkovitosti i označeni slovima od A do G, gdje skupinu A čine energetski najučinkovitiji uređaji, a skupinu G najmanje učinkoviti.

Pravilnik je usklađen sa smjernicama Europske unije na tom području, a kućanski aparati na koje se odnosi su hladnjaci, ledenice i njihove kombinacije, perilice rublja, sušila i njihove kombinacije, perilice suđa, pećnice, izvori svjetla te uređaji za hlađenje i klimatizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙