FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: potpora normiranju utroška brašna za svaki pekarski proizvod

ZAGREB,15. studenog 2005.(Hina) - Svi saborski klubovi podržali sudanas Vladin prijedlog izmjena Zakona o posebnim uvjetima zastavljanje brašna na tržište, kojima se, nakon uvođenja markica zabrašno, predlaže i pravilnik koji bi propisao norme utroška brašna zaodređene pekarske proizvode.
ZAGREB,15. studenog 2005.(Hina) - Svi saborski klubovi podržali su danas Vladin prijedlog izmjena Zakona o posebnim uvjetima za stavljanje brašna na tržište, kojima se, nakon uvođenja markica za brašno, predlaže i pravilnik koji bi propisao norme utroška brašna za određene pekarske proizvode.

Klubovi su se u raspravi usuglasili da će i ta mjera, nakon uvođenja markica za brašno, pomoći suzbijanju sive ekonomije u proizvodnji kruha i peciva.

Da je siva ekonomija u tom području uzela maha, potvrdio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković, rekavši da čak dvije trećine ukupne proizvodnje pekarskih proizvoda radi na "sivo", odnosno izbjegava financijske obveze prema državi.

Ministar Čobanković je ustvrdio da je donošenjem spomenutog Zakona prije nešto manje od godinu dana, kojim su uvedene markice, uvelike suzbijena siva ekonomija u proizvodnji i uvozu brašna, ali ne i u proizvodnji pekarskih proizvoda.

Stoga Vlada predlaže uvođenje pravilnika, koji bi propisao najveću količinu brašna za pojedine proizvode, čime bi se, kaže ministar, i inspektorima dala zakonska osnova da oštro kazne prekršitelje.

Božidar Pankretić (HSS) je, u cilju jače borbe protiv sive ekonomije u pekarstvu, pozvao da se u rješavanje tog problema uključe i druga ministarstva te državni inspektorat.

Da "stvar izmiče kontroli" vidi u činjenici da se u Zagrebu, primjerice, troši sve manje kruha, a gotovo svaki dan niču nove pekarnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙