FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pekarske tvrtke za zabranu rada nedjeljom

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici najvećih pekarskihtvrtki u Hrvatskoj, koji zapošljavaju 5.600 radnika, poduprli su danasinicijativu da novim Zakonom o trgovini nedjelja bude određena kaoneradni dan za sve trgovce, a jedina iznimka mogu biti benzinskecrpke.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Predstavnici najvećih pekarskih tvrtki u Hrvatskoj, koji zapošljavaju 5.600 radnika, poduprli su danas inicijativu da novim Zakonom o trgovini nedjelja bude određena kao neradni dan za sve trgovce, a jedina iznimka mogu biti benzinske crpke.

Rad nedjeljom treba ukinuti, te istovremeno definirati šestodnevni radni tjedan, a zaposlenima u trgovini omogućiti dan odmora, ističe se u priopćenju pekarskih tvrtki.

"Svjesni smo da ćemo u početku izgubiti dio profita, ali smo spremni to prihvatiti jer nam je cilj imati zadovoljne i motivirane djelatnike, a unatoč tome što uspijevamo kvalitetno organizirati i nagraditi njihov rad, činjenica je da su ljudi jednostavno umorni".

To je izravan rezultat nedovoljno kvalitetno uređenih odnosa u tom gospodarskom segmentu, pa pekari u toj inicijativi vide mogućnost za konačno postizanje jednakosti među svim radnicima u trgovačkom sektoru.

Dugoročno, tržište kruha i pekarskih proizvoda neće izgubiti ništa ako nedjelja bude proglašena neradnim danom, drže pekari ističući da su njihovi proizvodi dovoljno kvalitetni da ih potrošači mogu konzumirati i duže od dva dana.

Svi gospodarski subjekti čije će pozicije na tržištu definirati novi Zakon o trgovini u konačnici će imati koristi od koncepta radnog tjedna s neradnom nedjeljom, ocjenjuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙