FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Na vrhu popisa najmoćnijih američkih poslovnih žena drugu godinu za redom je Meg Whitman, direktorica tvrtke eBay - prema rangiranju magazina Fortune. "Carica eBaya još uvijek vlada silikonskom dolinom", poručuje Fortune objavljujući godišnji popis od 50 najmoćnijih američkih poslovnih žena. Na drugom mjestu je Anne Mulcahy, direktorica tvrtke Xerox čije je područje rada uredska oprema. Najveći skok ostvarila je Brenda Barnes, 51-godišnja direktorica prehrambene tvrtke Sara Lee, koja se ove godine popela na treće mjesto s prošlogodišnjeg 39-tog. Oprah Winfrey je na poziciju broj 4 zahvaljujući "fantastičnom kulturnom utjecaju" koji je ostvarila kao predsjednica tvrtke Harpo Productions koja uključuje njezinu televizijsku emisiju koju dnevno prati 9 milijuna gledatelja i uspjehu njezina najnovijeg magazina "O at Home".

AGUASCALIENTES - Kruh dug 2,49 kilometara ispeklo je dvadesetak pekara iz Aguascalientesa, na sjeveroistoku Meksika, u prigodi tradicionalnog Dušnog dana koji se slavi 2. studenog, izvijestio je AFP. Pekari su počeli peći kruh u četvrtak i završili u nedjelju. Predstavljen je kao "najveći kruh mrtvih u svijetu" koji je potukao rekord iz 2000. uspostavljen u istom gradu. Da bi ga se pojelo, treba sedamsto gladnih usta. Kako navodi čelnik turističke zajednice Francisco Davila Garcia, za njegovu pripremu utrošeno je 1,98 tona brašna, 750 kg šećera, 425 kg maslaca, 20 kg kvasca, 500 litara mlijeka i 12.600 jaja.

TOKIO - Japan je u utorak usvojio zakon o sprječavanju zlostavljanja starijih osoba, koji će stupiti na snagu u travnju 2006. godine. Novim zakonom će se štititi prava starijih osoba tako što će se oni koji primijete zlostavljanje obvezati na prijavljivanje takvog ponašanja vlastima, koja mora slučajeve ispitati u suradnji s policijom. Istraživanje koje je provedeno u travnju 2004. godine otkrilo je 1.991 slučajeva zlostavljanja starijih osoba.

SAN CLEMENTE - Provalnik u pizzeriju u San Clementeu u Kaliforniji pokušao si je ispeći pizzu s feferonima, ali ga je u tome omeo jedan član osoblja koji je ranije došao na posao. Policija je priopćila da ima video-zapis provalnika kako isprobava nekoliko pregača, zatim mijesi tijesto, stavlja sastojke, te na kraju bježi kad je začuo otvaranje vrata. Provalnik je odnio blagajnu, ali nije objavljeno koliko je novca bilo u njoj. Policija namjerava objaviti snimku kako bi lakše došla do provalnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙