FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WTO odobrio ulazak Saudijske Arabije u tu organizaciju

SOFIJA, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija, vodećisvjetski izvoznik nafte, dobila je u petak službenu suglasnost zapriključenje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), tako da jenjezin službeni ulazak moguć do sredine prosinca.
SOFIJA, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija, vodeći svjetski izvoznik nafte, dobila je u petak službenu suglasnost za priključenje Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), tako da je njezin službeni ulazak moguć do sredine prosinca.

Nakon 12 godina pregovaranja, Glavno vijeće WTO-a potvrdio je odluku da je ta zemlja udovoljila svim uvjetima.

Odobrenje Vijeća otklonilo je prethodne zaključke i otvorilo put toj zemlji, ukoliko Rijad ubrzo dovrši preostale formalnosti, da prisustvuje ministarskom sastanku WTO-a u prosincu u Hong Kongu.

Ulaskom Saudijske Arabije u WTO, čime će se broj članica te organizacije povećati na 149, vjerojatno će se otvoriti njezino dugo vremena zaštićeno ali rastuće gospodarstvo vanjskom svijetu. Ta činjenica zabrinjava neke u saudijskom islamskom establišmentu.

Cijene dionica na saudijskom tržištu, najvećem u arapskom svijetu, dosegnule su povijesne visine na temelju optimizma u vezi gospodarstva otkako je WTO objavio zaključak pregovora o ulasku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙