FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavtat: za bolju iskorištenosti sezone

CAVTAT, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski, njemački i talijanskituristički djelatnici, posebno agencije i hotelijeri, zajedničkim binaporima u promociji trebali i mogli pridonijeti boljoj iskorištenostiturističke sezone u Hrvatskoj odnosno njenom produljenju u pred iposezoni s talijanskog i njemačkog tržišta.
CAVTAT, 27. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski, njemački i talijanski turistički djelatnici, posebno agencije i hotelijeri, zajedničkim bi naporima u promociji trebali i mogli pridonijeti boljoj iskorištenosti turističke sezone u Hrvatskoj odnosno njenom produljenju u pred i posezoni s talijanskog i njemačkog tržišta.

Poručili su to danas u Cavtatu hrvatskim turističkim djelatnicima, kojih je na Danima hrvatskog turizma oko 800, predsjednici njemačke i talijanske udruge putničkih agencija i touroperatera DRV-a i ASTOI-e Klaus Laepple i Alberto Corti.

U sklopu stručnog skupa "Hrvatska u svjetskom turističkom okruženju", obojica su naglasila i da Hrvatska već ima dobrih turističkih proizvoda, poput wellness centara, obnovljenih toplica u unutrašnjosti, tura po Hrvatskoj i drugog, za koje se još ne zna dovoljno, a koje bi uz bolju promociju mogle privući njemačke i taljanske turiste u proljetnim i jesenskim mjesecima.

Ono na čemu Hrvatska treba nastaviti inzistirati u svom turizmu je pravilan omjer kvalitete i cijene, što, kako su kazali, za sada zadovoljava i Talijane i Nijemce.

Za te je goste važna i sigurnost koju osjećaju u Hrvatskoj, kao i njena blizina te mogućnost dolaska gotovo svim vrstama prijevoza. To su sve prednosti Hrvatske kao turističke destinacije u odnosu na druge konkurentske zemlje, pa s tih tržišta i dalje može očekivati dobru turističku posjećenost, posebno tzv. srednjeg sloja turista koji su i najznačajniji za turistički prihod.

Regionalni predstavnik Svjetske turističke organizacije-WTO za Europu Luigi Cabrini posebno je istaknuo da su hrvatski turistički rezultati u prošloj i ovoj godini dojmljivi, jer je uspjela zadržati 5 posto ukupnog turističkog prometa u jugoistočnoj Europi te sedmo mjesto u Europi po inozemnim turističkim dolascima i prometu.

Naznačio je i da se svjetski turizam u zadnje dvije godine 'naučio' nositi s terorizmom te brojnim prirodnim katastrofama, koje nisu dovele do pada prometa.

Za ovu je godinu kazao da se u svijetu očekuje dalji porast međunarodnih turističkih dolazaka za 4 do 5 posto, a po predviđanjima WTO-a takav se godišnji porast može očekivati do 2020. godine.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙