FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen novi pokušaj ključnih članica WTO-a da pokrenu trgovinske pregovore

LONDON, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Ključni partneri u sklopuSvjetske trgovinske organizacije (WTO) ponovno će u ponedjeljakpokušati prevladati sporove oko poljoprivrede i ubrizgati novuenergiju u pregovore o smanjivanju prepreka globalnoj trgovini.
LONDON, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Ključni partneri u sklopu Svjetske trgovinske organizacije (WTO) ponovno će u ponedjeljak pokušati prevladati sporove oko poljoprivrede i ubrizgati novu energiju u pregovore o smanjivanju prepreka globalnoj trgovini.

Londonski sastanak čelnih dužnosnika Brazila, Europske unije, Indije, Japana i SAD-a sastavni je dio očajničkih priprema za summit WTO-a, zakazan u prosincu u Hong Kongu, koji bi trebao označiti završni ciklus trogodišnjih pregovora o liberalizaciji svjetske trgovine.

Američki trgovinski predstavnik Rob Portman proglasio je sastanak s europskim kolegom Peterom Mandelsonom, indijskim ministrom trgovine Kamalom Nathom, brazilskim ministrom vanjskih poslova Celsom Amorimom i japanskim ministrom trgovine Toshihirom Nikaijom posljednjim pokušajem da se spase pregovori u sklopu WTO-a.

Sporazum navedenih trgovinskih sila od presudne je važnosti jer one utjelovljuju mnoge različite interese unutar WTO-a. Njihov sastanak s ostalim članicama svjetske organizacije zakazan je u utorak u Ženevi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙