FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Lora: ispitan svjedok Veso Deretić

SPLIT,23. studenoga 2005.(Hina) - Pred Vijećem za ratne zločineŽupanijskog suda u Splitu u tzv. slučaju Lora ispitan je danas svjedokVeso Deretić, bivši pripadnik rezervnog sastava JNA iz Trebinja.
SPLIT,23. studenoga 2005.(Hina) - Pred Vijećem za ratne zločine Županijskog suda u Splitu u tzv. slučaju Lora ispitan je danas svjedok Veso Deretić, bivši pripadnik rezervnog sastava JNA iz Trebinja.

Nakon zarobljavanja na hercegovačkom ratištu u svibnju 1992., Deretić je doveden u Loru gdje je, prema njegovim riječima, doživio svakojaka zlostavljanja.

Deretić je odmah na početku svjedočenja prepoznao četvoricu nazočnih optuženika kao svoje zlostavljače, ali i kao osobe koje su, navodno, na smrt premlatile civila Gojka Bulovića za čiju se smrt, uz ostalo, terete optuženi bivši vojni policajci.

Izjavio je kako je iživljavanje nad Bulovićem vidio kroz prozor ćelije, a sve se događalo nakon pokušaja bijega drugog civila Nenada Kneževića koji je, prema optužnici, također preminuo od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem tijekom pokušaja bijega i premlaćivanja.

Deretić je rekao kako je o Kneževićevoj sudbini doznao od još jednog pritvorenika, Vladimira Žarkovića, čije se svjedočenje pred sudom očekuje sutra.

Žarković mu je, kako je izjavio, rekao da su u premlaćivanju Kneževića sudjelovala sva osmorica optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori 1992. godine.

Suđenje se nastavlja i sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙