FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Berlusconi tvrdi da mu prijete atentatom

RIM, 3. studenog 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconiustvrdio je, u izjavi za desničarski list Libero od četvrtka, kako muekstremisti prijete atentatom.
RIM, 3. studenog 2005. (Hina) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi ustvrdio je, u izjavi za desničarski list Libero od četvrtka, kako mu ekstremisti prijete atentatom.

On je u razgovoru za list izjavio kako je bio metom pokušaja napada prilikom obilaska igrališta San Siro u Milanu. "Bio sam pod neposrednom prijetnjom", rekao je talijanski premijer ne navodeći pojedinosti.

"Kako niste svijesni prijetnji? Izloženi smo strašnim napadima terorizma. Ništa ne krijem. Iznosim uvijek istinu kako bi otklonio propagandističke izgovore onima koji žele organizirati pokolj. Zbog toga naglašavam svoju potpunu spremnost za dijalog s islamskim zemljama", rekao je Berlusconi.

Komentirajući karikaturu, objavljenu prije dva dana na naslovnoj stranici lista Corriere della Sera, na kojoj je zajedno s Bushom i koja implicira da je Berlusconi po svaku cijenu za rat u Iraku, talijanski premijer je rekao da je to "primjer kako se svijetu iznose laži" te da se tako širi mržnja prema njemu "nijekanjem istine i nanošenjem štete našem narodu".

Berlusconi je napao i list Repubblicu za pisanje o Nigergateu, odnosno navodnom dossieru talijanskih tajnih službi u kojem se iznosi kako je Irak kupio uran u Nigeru i priprema se proizvesti nuklearnu bombu, što je bio jedan od povoda američkom predsjedniku Bushu za napad na Irak. "To je pisanje protiv Italije i izlaže nas terorističkim napadima", smatra Berlusconi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙