FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arcelor najavio neprijateljsku ponudu za preuzimanje Dofasca

PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska grupa za čelik Arcelorobjavila je u srijedu da namjerava lansirati neprijateljsku ponudu zapreuzimanje kanadskog rivala Dofasca.
PARIZ, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Europska grupa za čelik Arcelor objavila je u srijedu da namjerava lansirati neprijateljsku ponudu za preuzimanje kanadskog rivala Dofasca.

Kompanija je napomenula da usprkos njezinim nastojanjima početkom godine, Dofacsov izvršni odbor nije podupro ponudu od 56 kanadskih dolara po dionici.

"Iako su Dofascova uprava i izvršni odbor razgovarali s nama u vezi s najnovijim prijedlogom za preuzimanje, dvije strane nisu uspjele dogovoriti obostrano prihvatljive uvjete. Zato je Arcelor odlučio podastrti ovu vrlo primamljivu ponudu izravno Dofascovim dioničarima", naglasila je kompanija u službenom priopćenju.

Izvršni direktor francusko-španjolsko-luksemburškog konzorcija Guy Dolle naglasio je da bi predložena transakcija trebala biti Arcelorovo najveće dosadašnje ulaganje na području Sjeverne Amerike.

"Spoj Arcelorove vodeće pozicije u svijetu kada je u pitanju proizvodnja čelika za automobilsku industriju i Dofascove snažne pozicije na tom tržištu obilježene oštrom konkurencijom, poboljšava položaj obje kompanije na temelju jedinstvenih prednosti koje bi svaka od njih donijela u taj odnos. Dofasco bi postao Arcelorova platforma u sjevernoj Americi", naglasio je Dolle.

Arcelor je naglasio da će ponuda vrijediti najmanje 60 dana nakon objave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙