FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Debi dionica francuske energetske kompanije na Pariškoj burzi

PARIZ, 21. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Bivši francuski državnimonopolist EDF u ponedjeljak u podne imao je debi na Pariškoj burzi,pri čemu su se njegove dionice prodavale po neznatno višim cijenamanego u početnoj ponudi dionica.
PARIZ, 21. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Bivši francuski državni monopolist EDF u ponedjeljak u podne imao je debi na Pariškoj burzi, pri čemu su se njegove dionice prodavale po neznatno višim cijenama nego u početnoj ponudi dionica.

Odmah nakon početka trgovanja, dionice te energetske kompanije dosegnule su 32,15 eura, umjerenih 0,15 eura više nego što im je bila početna kotacija po kojoj je pet milijuna malih dioničara kupovalo dionice.

Analitičari su očekivali da će dionice EDF-a prvog dana trgovanja izgubiti na cijeni budući da je po njihovom mišljenju dionica precijenjena i rizična zbog budućih troškova odlaganja otpada iz njezinih nuklearnih elektrana, kao i zbog nemogućnosti podizanja cijena električne energije u kratkome roku.

Francuska vlada stavila je nekih 15 posto dionica EDF-a na tržište dionica, očekujući da će time prikupiti sedam milijardi eura. U prvoj polovini ove godine EDF je ostvario 2,13 milijardi eura dobiti i 25,2 milijarde eura prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙