FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podružnica Alstoma gradit će dva prekooceanska broda vrijedna milijardu eura

PARIZ, 14. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Chantiers de l'Atlantique,podružnica francuske kompanije Alstom, potpisala je u ponedjeljakugovor s talijanskom kompanijom MSC o izgradnji dva prekooceanskalinijska broda u vrijednosti milijardu eura.
PARIZ, 14. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Chantiers de l'Atlantique, podružnica francuske kompanije Alstom, potpisala je u ponedjeljak ugovor s talijanskom kompanijom MSC o izgradnji dva prekooceanska linijska broda u vrijednosti milijardu eura.

Ugovorom se zahtjeva od Chantiers de l'Atlantique da izgradi dva luksuzna broda za MSC, od kojih će jedan biti najveći linijski brod ikad naručen od neke europske kompanije.

Imat će oko 1.650 kabina i težiti 133.500 tona, što je približno veličini broda Queen Mary II, najvećeg ikad sagrađenog prekooceanskog linijskog broda kojeg je također konstruirao francuski brodograditelj.

Čelnici Chantiers l'Atlantique i MSC stavili su konačni pečat na dogovor tijekom konferencije za novinare u Parizu. Brodovi će biti spremni za isporuku u lipnju 2008. i ožujku 2009.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙