FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska Telefonica kupuje britanskog mobilnog operatera O2

LONDON, 31. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Britanski mobilni operater O2u ponedjeljak je objavio da je prihvatio na ponudu za preuzimanjemšpanjolske telekomunikacijske tvrtke Telefonica, vrijednu 17,7milijardi funti (32 milijarde dolara).
LONDON, 31. listopada 2005. (Hina/Dpa) - Britanski mobilni operater O2 u ponedjeljak je objavio da je prihvatio na ponudu za preuzimanjem španjolske telekomunikacijske tvrtke Telefonica, vrijednu 17,7 milijardi funti (32 milijarde dolara).

O2, bivša podružnica British Telecoma (BT) već je nekoliko mjeseci na meti potencijalnih preuzimatelja, privukavši interes i njemačkog Deutsche Telekoma te nizozemske skupine KPN.

Telefonica, koja je postigla sporazum s upravnim odborom britanske kompanije, priopćila je da će O2 zadržati postojeći brand a sjedište kompanije ostat će u Britaniji.

Izvršni direktor O2 Peter Erskine izjavio je da je upravni odbor kompanije preporučio dioničarima prihvaćanje ponude. Ponuda, u cijelosti u gotovini, dobra je vijest za klijente, izjavio je Erskine.

Telefonica je treća po veličini telekomunikacijska kompanija u svijetu gledano po tržišnoj kapitalizaciji, odmah iza britanskog Vodafonea i američkog Verizona.

Predloženi sporazum o preuzimanju O2 pridodat će njezinoj bazi 24,6 milijuna korisnika i omogućiti ulazak na dva najveća europska tržišta mobilnih usluga u Europi, britansko i njemačko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙