FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iustitia et pax BK BiH: U Washingtonu se ovjerava daytonska nepravda

SARAJEVO,22. studenog(Hina) - Komisija "Iustitia et pax" Biskupskekonferencije Bosne i Hercegovine pridružila se u utorak zahtjevima zapronalaženjem demokratskog i pravednog rješenja za unutarnji ustroj tezemlje ocjenivši istodobno "nerazumnom" potporu nekih svjetskihmoćnika i država opstanku podijeljene BiH kakva je danas.
SARAJEVO,22. studenog(Hina) - Komisija "Iustitia et pax" Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pridružila se u utorak zahtjevima za pronalaženjem demokratskog i pravednog rješenja za unutarnji ustroj te zemlje ocjenivši istodobno "nerazumnom" potporu nekih svjetskih moćnika i država opstanku podijeljene BiH kakva je danas.

U izjavi Komisije koju potpisuje njezin predsjednik, pomoćni biskup vrhbosanski monsinjor Pero Sudar, a prenosi Katolička tiskovna agencija BK BiH (KTA), ističe se kako se upravo obilježava "desetogodišnjica daytonske nepravedne i neuspjele podjele BiH".

Bez stavljanja izvan snage dosadašnjeg rješenja o podjeli zemlje na dva entiteta nije moguć model države koja bi štitila ljudska prava i pojedinca i jamčila ravnopravnost naroda, stoji u izjavi.

"Iustitia et pax" BK BiH navodi kako dijeli opću zabrinutost za budućnost ljudi i naroda u BiH te pozorno osluškuje vijesti iz SAD gdje se radi na "ovjeri daytonske nepravde".

"Bolno iskustvo nam jamči da bez skidanja daytonskih okova institucionalizirane nepravde nikada nećemo ni do praga Europske unije", zaključuje se u izjavi komisije "Iustitia et pax" BK BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙