FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 1. studenoga

ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 1. studenoga.
ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 1. studenoga.

ZAGREB - U povodu blagdana Svih svetih, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić položit će vijenac i zapaliti svijeću kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju (9 sati), a izaslanstvo predsjednika RH i na Zajedničku grobnicu za neindentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (9,30 sati).

Kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja vijence će položiti i svijeće zapaliti izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade RH (9,05 i 9,10 sati), kao i izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

Vladimir Šeks, predsjednik Hrvatskog sabora, na čelu je saborskog izaslanstva u kojem su potpredsjednice Đurđa Adlešić i Vesna Pusić te Ivan Jarnjak i Andrija Hebrang, a premijer Ivo Sanader vodi izaslanstvo Vlade RH u kojem su Jadranka Kosor i ministri Ivan Šuker, Božo Biškupić, Marina Matulović-Dropulić i Neven Ljubičić.

Izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade RH i MORH-a položit će vijence i zapaliti svijeće i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (9,20 sati).

Saborsko i izaslanstvo Vlade RH položit će vijence na Oltaru domovine na Medvedgradu (10 sati) gdje će u spomen na pokojnog predsjednika dr. Franju Tuđmana biti služena misa u kapelici Sv. Filipa i Jakova (11 sati).

Prije toga, saborsko izaslanstvo položit će vijenac kod Središnjeg križa na Mirogoju (9,15 sati) te na Zajedničku grobnicu za neindentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gdje će vijenac položiti i Vladino izaslanstvo koje vodi državni tajnik Miroslav Kovačić, (9,35 i 9,40 sati), a potom i izaslanstvo MORH-a.

Vijence će položiti i svijeće zapaliti izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice i to kod Središnjeg križa na Mirogoju (9,15 sati), na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana (9,30 sati), na grob Stjepana Radića (9,40 sati) na grob Ante Starčevića u Šestinama (10 sati) i na Oltar domovine (10 sati). Izaslanstvo Socijaldemokratske partije Hrvatske vijenac će položiti kod Središnjeg križa na Mirogoju (9,30 sati).

Izaslanstvo Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Skupštine Tatjanom Holjevac položit će vijence i zapaliti svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana i na Zajedničkoj grobnici za neindentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (9 sati).

Predstavnici Društva domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis" položit će vijence i zapaliti svijeće na grob Franje Tuđmana, Gojka Šuška i kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja (9 sati) te u Sisku na grob ratnog načelnika Glavnog stožera HV-a i saborskog zastupnika generala Janka Bobetka (11 sati).

Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH vijence će položiti i svijeće zapaliti na Grobnicu narodnih heroja i kod Križa za poginule u Domovinskom ratu na Mirogoju (10 sati).

ZAGREB - Svečano euharistijsko slavlje na blagdan Svih svetih predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj (16 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne/navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙