FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: zaplijenjeno Nestleovo mlijeko za djecu

RIM, 22. studenog 2005. (Hina) - Prema nalogu talijanskogatužiteljstva zaplijenjena je sva količina mlijeka za djecu tvorniceNestle na talijanskom tržištu koje je imalo rok valjanosti do rujna2006. godine, objavljuju danas talijanske novinske agencije.
RIM, 22. studenog 2005. (Hina) - Prema nalogu talijanskoga tužiteljstva zaplijenjena je sva količina mlijeka za djecu tvornice Nestle na talijanskom tržištu koje je imalo rok valjanosti do rujna 2006. godine, objavljuju danas talijanske novinske agencije.

Zaplijenjeno je dosad 30 milijuna litara mlijeka koje je već bilo u prodaji, a kontrola se nastavlja i kod prijevoznika toga mlijeka.

U mlijeku navodno ima štetnih sastojaka, a Nestle je već dio mlijeka na tržištu zamijenio novim.

Jedan od štetnih sastojaka nađenih u mlijeku je isopropylthioxanthone (ITX) koji se obično koristi kao tiskarski fiksir kako bi tinta i boja bile otporne. Utjecaj toga sastojka na zdravlje nije točno poznat, ali se svima koji su u dodiru s tim fiksirom preporučuje korištenje rukavica i zaštitnih naočala.

Zatrovanost mlijeka otkrivena je 27. listopada, a nakon obavljenih laboratorijskih pretraga zaplijena je počela 9. studenog po nalogu javnoga tužitelja Franca Ponticellija iz Ascoli Picena.

Javnost je o tome obaviještena tek u utorak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙