FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi strahuje da će i Italiju zahvatiti neredi u predgrađima

RIM, 6. studenoga 2005. (Hina) - Čelnik oporbenog talijanskog lijevogcentra Romano Prodi u nedjelju je izrazio bojzan da će neredi upredgrađima, poput onih pariških, uskoro buknuti i u Italiji.
RIM, 6. studenoga 2005. (Hina) - Čelnik oporbenog talijanskog lijevog centra Romano Prodi u nedjelju je izrazio bojzan da će neredi u predgrađima, poput onih pariških, uskoro buknuti i u Italiji.

"Samo je pitanje vremena kada će se i kod nas dogoditi isto. Imamo najgore periferije u Europi. Živi se dobro u malim mjestima, kao i u središtima gradova, ali na periferijama nema integracije s imigrantima. Nezadovoljstvo i uvjeti života su strašno loši", rekao je Prodi u razgovoru za list Repubblica i dodao da su "talijanske periferije talijanska tragedija".

Europski povjerenik za sigurnost, ljudska prava i pravdu Franco Frattini kaže kako je potrebna veća nazočnost Europe u zemljama s velikim imigracijama i problemima u njihovu integriranju. "Nisam predviđao poteškoće tolikih dimenzija u Francuskoj", rekao je Frattini te pozvao na zajedničku europsku politiku za uspješnije integriranje imigranata.

Talijanski ministar pravosuđa i član ksenofobične Sjeverne lige Roberto Calderoli smatra da je "gradska gerila koja ovih dana postoji u Parizu samo vrh ledene sante koja bi se mogla pojaviti i u Nizozemskoj i svim zemljama koje su imale kolonijalnu politiku i prihvatile velik broj imigranata".

"Ako se ne zaustaviti invazija na našu zemlju, ubrzo ćemo morati platiti istu cijenu, premda nismo imali kolonije", rekao je Calderoli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙