FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FAO: u svijetu 6 milijuna djece godišnje umire od gladi

RIM, 22. studenog 2005. (Hina/AR) - Svake godine u svijetu od gladi ipothranjenosti umire oko šest milijuna djece, objavila je u utorakOrganizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).
RIM, 22. studenog 2005. (Hina/AR) - Svake godine u svijetu od gladi i pothranjenosti umire oko šest milijuna djece, objavila je u utorak Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).

Većina djece umire od izlječivih bolesti kao što su dizenterija, upala pluća i malarija, upozorava FAO u godišnjem izvješću o prehrambenoj sigurnosti u svijetu.

FAO procjenjuje da je svijetu u razdoblju od 2000. do 2002. od gladi patilo 852 milijuna ljudi, od čega 814,6 milijuna u zemljama u razvoju.

Glavni direktor FAO-a Jacques Diouf, koji je u subotu izabran na treći mandat zaredom na čelu organizacije, upozorava da se UN-ov plan o smanjenju broja gladnih u svijetu za polovicu do 2015. sporo ostvaruje.

Ako se nastavi ovim ritmom, ističe on, zadane ciljeve ostvarit će samo Južna Amerika i Karipsko otočje, dok siromašne afričke zemlje u tome neće uspjeti.

U Africi 11 milijuna djece ne doživi pet godina, a 530 tisuća žena umire tijekom poroda.

Osim toga, šest milijuna ljudi godišnje umire od AIDS-a, koji je na afričkom kontinentu dosegao razmjere pandemije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙