FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FAO: Smanjenje šumskih površina u opadanju

RIM, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Svjetske šumske površinesmanjuju se za 13 milijuna hektara svake godine, ali se brzina kojomse smanjuju usporava, objavila je u ponedjeljak UN-ova agencija zapoljoprivredu i prehranu (FAO).
RIM, 14. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Svjetske šumske površine smanjuju se za 13 milijuna hektara svake godine, ali se brzina kojom se smanjuju usporava, objavila je u ponedjeljak UN-ova agencija za poljoprivredu i prehranu (FAO).

"Deforestacija se nastavlja u zabrinjavajućem postotku", objavio je FAO, čije je sjedište u Rimu, u svom izvješću o Globalnim šumskim resursima.

FAO tvrdi da je čisti gubitak šuma između 2000. i 2005. godine bio 7,3 milijuna hektara godišnje - što je veličina Sijera Leone ili Paname - ali da je to smanjenje u odnosu na razdoblje od 1990. do 2000. godine, kada je iznosilo 8,9 milijuna hektara.

FAO ističe da je do usporavanja smanjenja šumskih površina došlo zahvaljujući sadnji novih šuma i prirodnoj šumskoj ekspanziji.

Ovo izvješće, koje pokriva 229 zemalja i teritorija i koje je objavljeno nakon petogodišnjeg istraživanja, najopsežnija je procjena svjetskih šumskih resursa, pojašnjava FAO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙