FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN traži 50 milijuna usd za pojačavanje nadzora nad životinjama

RIM, 24. listopada 2005. (Hina/AP) - Ujedinjeni narodi apelirat će zanajmanje 50 milijuna američkih dolara (41,63 milijuna eura) kako bi sepoboljšao nadzor životinja u borbi protiv ptičje gripe, kazali sudužnosnici u ponedjeljak.
RIM, 24. listopada 2005. (Hina/AP) - Ujedinjeni narodi apelirat će za najmanje 50 milijuna američkih dolara (41,63 milijuna eura) kako bi se poboljšao nadzor životinja u borbi protiv ptičje gripe, kazali su dužnosnici u ponedjeljak.

Apel je potreban nakon širenja H5N1 virusa izvan granica jugoistočne Azije, rekao je Joseph Domenech, čelnik Veterinarske službe u UN-ovoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO).

Domenech je izjavio da je novac potreban za istraživanje divljih životinja i nadzor nad divljim i domaćim životinjama te jačanje kapaciteta usluga za njegovim otkrivanjem i zatim hitan odgovor.

Tim novcem osiguralo bi se pokrivanje troškova tijekom 18 mjeseci u šest regija: Bliskom istoku, istočnoj Europi i Kavkazu, središnjoj Aziji i sjevernoj, istočnoj i zapadnoj Africi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙