FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FAO: Zabrane na uvoz peradi nisu opravdane

RIM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - UN-ova Organizacija za hranui poljoprivredu (FAO) upozorila je u četvrtak da su preventivnezabrane uvoza peradi s ciljem sprječavanja mogućeg izbijanja ptičjegripe nepotrebne i pogubne za svjetsku trgovinu.
RIM, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) upozorila je u četvrtak da su preventivne zabrane uvoza peradi s ciljem sprječavanja mogućeg izbijanja ptičje gripe nepotrebne i pogubne za svjetsku trgovinu.

Zemlje među kojima su Senegal, Argentina i Sudan zaustavile su sav uvoz peradi, bez obzira na podrijetlo, što je potez za koji FAO smatra da je u suprotnosti s duhom globalnih sporazuma o trgovini i standardima zdravlja životinja.

"Zemlje koje proizvoljno zabranjuju uvoz proizvoda od peradi iz nezaraženih zemalja povećavaju izloženost međunarodnih globalnih tržišta šokovima cijena", navodi FAO.

"Ograničavanja trgovine s ciljem očuvanja ljudskog i životinjskog zdravlja trebaju biti nametnuta samo u srazmjeru s rizikom...i treba ih odmah ukinuti kada više nisu potrebna", ističe FAO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙