FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA i Puma postigli dogovor

ZURICH, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometnafederacija (FIFA) i proizvođač sportske opreme Puma postigli sunagodbu nakon čega je završio njihov višemjesečni sukob koji je dospioi do suda.
ZURICH, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i proizvođač sportske opreme Puma postigli su nagodbu nakon čega je završio njihov višemjesečni sukob koji je dospio i do suda.

"Postigli smo dogovor u interesu nogometa i ovaj slučaj je zaključen," poručili su čelnici FIFA-e, koji nisu željeli, kao niti predstavnici Pume, otkriti detalje dogovora.

Do njihova sukoba je došlo nakon što je Puma za kamerunsku nogometnu reprezentaciju dizajnirala dres u jednom dijelu, nalik dresovima u kojima nastupaju atletičari. Kamerun je takvoj opremi nastupio na Afričkom prvenstvu 2004. godine zbog čega ga je FIFA kaznila sa 200.000 švicarskih franaka i oduzimanjem šest bodova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Puma i Kamerun su podigli tužbu, nakon čega je FIFA vratila Kameruncima bodove, no zabrana nastupa u neobičnim dresovima je ostala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙